viernes, 10 de octubre de 2008

Escapada a la Garrotxa


Dates: 3-5 octubre

Dia 3 d’octubre

Aquest dia sortim de Barcelona a les 20.30 de la tarda. Agafem la AP7 fins la sortida de Banyoles i d’allà anem dirección Sant Joan les Fonts cap a la masia on hem reservat 2 nits. La masia es diu Mas colom i és un mas situat en mig de la natura, amb una terrassa amb vistes fantàstiques.
El mas costa una mica de trobar, però més o menys indicar que un cop hem passat el poble Sant Joan les Fonts i anant dirección a Olot es passa un pont, passat el pont hi ha una rotonda, doncs s’ha de girar a la dreta, i un cop hem girat continuem recte recte, i llavors trobarem diferents camins, el de la esquerra (no patiu en aquest creuament hi ha un petit rètol que posa “+ Colom”) Continueu aquest camí i al cap de poc temps ja veureu que heu de girar a l’esquerra per anar al parquing del mas. Si no ho trobeu busqueu els indicadors del “camí de les 3 colades” perquè el mas està molt aprop.

Finalment, comentar que el preu per persona (amb esmortzar) en una habitación amb bany és de 32 €. Per reservar s’ha de fer una transferència de ¼ part, truqueu i la Pilar us donarà el número de compte.

Dia 4 d’octubre

Com l’esmorzar és de 9-10 hores, matinem una mica i anem dirección a la Faigeda d’en Jordà, la idea és fer durant el matí una petita ruta.
Aparquem el cotxe en el parquing i començem a fer l’itinerari. No patiu no només allà hi trobareu un punt d’informació sinó que tot l’itinerari està molt ben indicat, fins i tot per a qui no volgui caminar la visita a la Faigeda es pot fer en uns fantàstics carros.

El mateix itinerari de la Faigeda (que sembla que un estigui en un conte de fades) ja enllaça amb l’itinerari del volcà de Santa Margarida (cràter molt conegut per l’església que té al mig) i aquest amb el volcà Croscat (on sembla que un estigui a Marte)
Aquesta ruta dura unes 3-4 hores i és circular per lo que el retorn ja et deixa al parquing on al matí hem deixat el cotxe.
Nosaltres us recomanem portar uns entrepans i una ampolla d’aigua i dinar durant el camí. Fins i tot si voleu podeu dinar al final de la ruta en el mateix parquing en unes tauletes que hi ha per fe pic-nic.

Un cop finalitzat l’itinerari agafem el cotxe i anem dirección Castellfollit de la Roca, un poble situat en mig d’una ringlera. Però si teniu una mica de temps podeu pujar i caminar pels carrerons que hi ha al mig del poble, molt macos per cert i pujar a una torre de l’església amb vistes al horts.

D’allà vam tornar al cotxe i vam anar dirección Oix (per cert abans d’agafar el camí a aquest poble é son trobareu les millors vistes de Castellfollit) poble amb dos carrers de pedres i una església romànica.

D’aquí, com ja eren aproximadamente les 6 de la tarda, ja vam anar dirección Besalú per visitar aquest pont medieval i els seus meravellosos carrers (no us el deixeu prerdre perquè en serio val molt la pena)
Nosaltres per acabar aquest fantàstic dia vam sopar al restaurant Pont Vell just al costat del pont de l’entrada. El restaurant té un menú que la relació qualitat preu està molt bé (no deixeu de tastar el pastís de xocolata, deliciós) i sobretot si feu la reserva us recomanem que demaneu una taula amb vistes al pont … (quins records!!!)

Dia 5 d’octubre

Aquest dia com només tenim un matí aprofitem per fer la ruta de les 3 colades que hi ha a Sant Joan les Fonts. Aquesta ruta dura una horeta escasa, és molt senzilla i permet veure 3 diferents colades de lava. Nosaltres després vam anar a visitar una fira de bruixeria a Sant Joan les Fonts però si no hi fan res podeu veure el volcà Montsacopaque hi ha a Olot (aquesta ruta com les altres també la trobareu molt ben indicada).

A migdia vam dinar al restaurant “Els Ossos”, lloc que també uns recomanem (si podeu reserveu perquè acostuma a estar molt ple”) (Carretera de Santa Pau Km 2,7 - Batet de la Serra. Teléfono: 972-26.61.34)

Espero que us hagi agradat la descripción però sobretot penseu que la Garrotxa és plena d’itineraris diferents tant per als que volguin anar a peu com en bicicleta!!!