miércoles, 9 de diciembre de 2009

Viatge a Argentina

A continuació us farem cinc cètims del nostre viatge a Argetina. D'entrada aquest viatge havia de ser per lliure (fins i tot vam agafar el vol Barcelona-Buenos Aires) però al veure la quantitat de coses que volíem visitar i els pocs dies que teníem (17 dies, 15 treient els vols intercontinentals) vam veure que teníem dues opcions:
- deixar de veure alguna de les parts que ens interessava
- fer-ho per agència
nosaltres vam decidir la segona, però per gent que té més dies és un país molt fàcil de fer. Tot i així nosaltres vam fer una mica de números, calculant vols interns que havíem d'agafar (6 en total), excursions i preu d'alguns hotels i sí que hi havia diferència però en el nostre cas si posavem una balança el que ens estalviavem amb la tranquilitat de no predre cap conexió (Aerolineas Argentina no té molta fama de puntualitat) i perdre coses per visitar, de seguida vam veure que en el nostre cas millor per agència. Per internet vam buscar agències argentines que fessin ruta i en vam trobar unes quantes:

- Across Argentina. Aquesta és amb la que ho vam fer nosaltres. A nosaltres tot ens va sortir perfecte i el tracte ha estat sensacional. El millor és que tenen una ruta estandard que adapten a les teves necessitats. Si algú s'anima, cada x temps va treient ofertes, nosaltres vam enganxar una que en els vols interns el segon passatger pagava la meitat però ara hem rebut una altre on el mateix recorregut (sense vols interns) surt a meitat de preu, interessant, oi????
- Say Hueque. Aquesta oferia un preu molt econòmic però el transport era en autobus.
- Acercar Viajes. Aquesta un temps més tard la va trobar una ex-companya meva de feina i la veritat és que el preu era temptador ... demaneu pressupost i veureu ...
- Fuera de ruta. Era molt similar a la de Across però com la noia d'Across contestava més ràpid no ens va decidir per aquesta ...

Perquè us feu una idea a nosaltres ens va sortir:

Vols intercontinetals: 1911€ (2 persones)
Ruta 15 días: 3170$ (2 persones) - 2133€
Vols interns: 1507$ (2 persones) - 1014€
Total: 5058 € (2529€ per persona)

No ha estat un viatge econòmic però dins aquest preu estaven incloses totes les excursions (Minitreking Perito Moreno, avistaje de bal·lenes, l'excursió en Iguazú on et posen a sota les catarates, etc.) i entrades a parcs quan gent d'altres companyies no ho tenia. A més les dates no eren flexibles, s'havia de sortir un dia concret i això va encarir molt el bitllet amb Iberia.
El funcionament d'Across és molt senzill. Uns dies abans t'envien els Vouchers del viatge per correu electrònic (a nosaltres també ens els va donar en persona a Buenos Aires), ells ja s'han posat en contacte amb agències de les altres ciutats que es visiten i quan arribes et venen a buscar i et passen l'horari de quan et passaran a buscar mentre estiguis allà. En Iguazú i Puerto Madryn el dia abans ens deixaven a l'hotel l'hora de recollida del dia següent. Com he dit la puntualitat va ser increible!!!
Per si algú vol fer-ho per lliure però li interessa un cop arriba la zona fer excursions li facilito amb les nosaltres vam anar:

- Ushuaia - Patagonia Way
- El Calafate - Aventura Andina
- Puerto Madryn - Cuyunco
- Iguazú - IGR

De totes maneres, un cop arribeu a les ciutats veureu que hi ha mil agències que ofereixen excusions similars.
A continuació de cada una de les zones principals comentaré cosetes que ens van soprendre, què si ara tornessim no repetiríem, etc. Si algú vol consultar la més ruta detallada ho trobará en aquest itinerari de viatge a argentina.
El Calafate- Perito Moreno
Imprescindible fer el Minitrekking per el Perito Moreno, una experiència única. Aquesta excursió finalitza amb una hora de visita del Perito per les passarel·les. Sincerament si un està mitjanament en forma (el minitrekking tampoc requereix una gran forma física) millor que en faci aquesta excursió i no estigui 3 hores a les Passarel·les, una hora és més que suficient.
Si haguessim de triar entre aquesta i l'excursió "Todo glaciares" amb la que es visiten diferents glaciars millor el minitreking!! Nosaltres en vam fer les dues i ara si en tornessin igual faríem només el trekking i l'altre dia intentaríem fer alguna cosa diferent ... bueno igual faríem l'opció de l'excursió dels glaciars (Spegazzini, Upsala ...) però fent nit en un vaixell petit ... aixecar-te i estar al mig dels glaciars pot ser una experiència única. Por si a algú li interessa el creuer es diu "Crucero Marpatag" i aquesta és la web amb més informació: http://www.patagoniaviajes.net/cruceros-en-patagonia.htm
Per sopar us recomanem dos llocs:
- "Don Pinchón" on podreu disfrutar del típic bé a la patagònica (mmmmmmmmmmmmmm)
- "La Lechuga" conegut per les seves pizzes tot i que nosaltres per una mica més vam menjar uns plats elaboradíssims.
Ja veureu que a Argetina menjareu de meravella, un primer plat, dos segons i una ampolleta de vi no us costarà al canvi més (uns dies menys i com a màxim això) de 30€.
Ushuaia
Nosaltres vam fer l'excursió típica del "Tren del fin del mundo" (pensavem que estaria pitjor), la navegació per el Canal de Beagle (molt interessant) i al dia següent la excursió per el Llac Escondido i Fangano ... aquesta no ens va agradar (només va valdre la pena la parada per menjar cordero a la patagonica ja que estava boníssim!!!) ja que la vam trobar molt Inserso ... era trajecte de bus, 10 mints per fer foto ... 30 minuts més de bus ... una altra foto ... tota l'estona així ... En canvi ens van comentar que fer-la en 4x4 era molt millor ... Si ara tornessim només agafarìem la primera excursió i el segon dia ens dedicaríem a veure que fer en les mil agències que hi ha al port (hi havia una que es deia "Las 3 marías" que tenia mol bona punta i no semblava gens comercial.
Si voleu menjar marisc a un preu més econòmic que aquí allà és el lloc ideal!!! Nosaltres volíem anar a un lloc que ens havien recomanat però la noia de l'hotel ens va recomanar un lloc amb unes vistes molt maques de la ciutat que es deia "Chef Manú". El menjar sensacional!!! el Guillem va probar uns raviolis de centoya increibles i jo un lluç negre (és molt típc allà) que ara mateix em tornaria a menjar ... Això sí, el chef només surt a prendre nota si sou francesos ... si això a algú li pot afectar millor no hi vagi ... Una altra opció és el "Tía Elvira" al port.
Un lloc on vam menjar molt bé i molt econòmic és "Chicos", és on menja la gent d'allà. És una bona opció per menjar el menú que tenen la poca estona que et deixin abans de començar la navegació per beagle.
"Almacén Ramos" (en el port també) és una mena de bar on fan entrepans que està decorat com una antic magatzem, és un lloc molt maco per prendre una xocolata calenat ... o una cervessa .. sí sí allà a ushuaia tenen unes quantes cervesses artesanals amb molta fama, però al magatzem tenen una que es diu "Cape Horn" que crec és la millor que he probat en ma vida, tasteu-la i ja em direu!!!!
Si algú vol comprar alguna coseta artesanal i nol vol fer-ho a Buenos Aires, en el port mateix hi ha una fira artesanal on els preus són bastant raonables, més que a El Calafate!!!
I per acabar si feu l'excursió per el Canal de Beagle porteu el passaport, és una turistada però us posen un segell conforme heu estat a la fi del món ... fa gracia!!!
Puerto Madryn
D'aquesta zona comentar que si un va amb pocs dies amb poc temps i no és època de bal·lenes ni lleons marins millor visiti una altre zona com Bariloche ... Pingüins es poden veure a ushuaia i sense els altres animals, fer un desplaçament tan gran és millor evitar-lo i centrar-se amb Bariloche per exemple... bueno això és només la nostra opinió ...

Iguazú
De Iguazú només comentar que és imprescindible la visita des de les dues bandes, l'Argentina i la Brasilera. Com molt bé va explicar el nostre guia Iguazú és com una casa, la visita des de la part argetina és estar dins la casa i passejar per ella en canvi des de la part brasilera és com veure la casa des del veí de davant. Totes dues són espectaculars i a la vegada es complementen.
Buenos Aires
Nosaltres Buenos Aires ho volíem passar rapidet, al viure en una ciutat sempre preferim no visitar-ne, però la veritat és que el poc que vam veure ens va agradar.
Vam fer el tour gratuït inclòs amb el recorregut i estava bastant bé ... ens va servir per fer-nos una idea de la forma de la ciutat i visitar les parts més importants (molt maca la part del Caminito!!!) El tour ens va servir també per assabentar-nos de la història de la ciutat i lo lligada que està amb la inmigració. Molt relacionat amb els inmigrants ho està el tango, espectacle que vam veure la darrera nit i recomenem de fer. Nosaltres d'entrada no teníem intenció de fer-ho però de rebot vam aconseguir en un lloc anomenat Boca Tango dues entrades amb sopar inclòs. Sincerament crec que si tornessim repetiríem l'experiència, no sabem si va ser perquè no ens ho esperaven o perquè però vam sopar genial i el espectacle ens va encantar.
Finalment comentar que compreu a Buenos Aires!!! és el lloc on tot ho trobareu més barat!!! Nosaltres vam estar en un mercat del barri de San Telmo que fan el diumenge i no us exagero vam estar més de 4 hores passejant!!! aquest mercat enllaçava amb altres, impressionant!!